Čokoládové cookies

06.03.2021

Přeji Vám krásnou neděli. Tento týden výjimečně vychází článek až dnes. Omlouvám se za to, ale snad Vám to chuť toho, co Vás v článku čeká vynahradí!

Vzhledem k aktuální situaci v naší zemi, a vzhledem k panujícím opatřením, jsme všichni doma. Možná přemýšlíte, co budete dnes dělat. No, a protože je víc než jindy třeba si trochu osladit život, přináším Vám recept na skvělé cookies, na kterých si můžete pochutnat třeba při dnešní odpolední kávě či šálku čaje. 

Tyto cookies jsou velmi snadné, chuťově vynikající a myslím, že všechny suroviny, které budete potřebovat, najdete ve své spíži. A protože jejich příprava není náročná ani časově, budete mít do 40 minut se vším všudy po obědě na stole voňavé, křehoučké a nadýchané sušenky. Nesmím zapomenout, že tento skvělý recept mám od mé dobré kamarádky Jany. I díky ní se právě teď můžete pustit do pečení těchto úžasných sušenek. 

Ingredience: 

  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr 
  • asi 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • mletá  skořice skořice dle chuti - já dávám čtvrt lžičky
  • špetka soli
  • 350 g nasekané libovolné čokolády (pěkně vypadá směs bílé a hořké)
  • 3 lžíce mléka
  • 2 vejce
  • 225 g rozpuštěného másla 
  • pokud chcete, lze přidat nadrobno nasekané ořechy

Postup: 

Na drobné kousky si nakrájíme čokoládu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a 2-3 plechy vyložíme pečícím papírem. V jedné míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, sodu, sůl, skořici, kakao, čokoládu a pokud chceme, tak i ořechy. 

V druhé míse smícháme vejce, mléko a máslo. Sypké ingredience postupně přisypáváme do mokré směsi a mícháme. Pořádně těsto mícháním spojíme. Čajovou lžičkou děláme na plech hromádky těsta s dostatečnými rozestupy, aby se sušenky, které se během pečení roztečou, neslepily. Každou hromádku můžeme lžičkou trochu přimáčknout. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi 9-10 minut. Maximálně o minutku až dvě více.  Při vytažení by sušenky měly být měkké, ale dopečené. Po vytažení je necháme vychladnout na plechu, kde ještě dojdou, a tak se zpevní. Pokud byste je nechali v troubě déle, tak jakmile je vytáhnete a dojdou, budou tvrdé jako kámen. 

Jen pozor! Sušenky záhadně rychle mizí pod rukama :D Přeji Vám dobrou chuť! 

Pokud sušenky vyzkoušíte, nezapomeňte se s výsledkem pochlubit na sociálních sítích pod #koblizkovysusenky. Ráda se na ně podívám. Nebo napište do komentářů, jak se povedly a jak Vám chutnaly :) Přeji Vám hodně zdraví a uvidíme se na Instagramu, Facebooku nebo ve středu u dalšího článku. 


© 2020 Koblížkův blog. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky