Máčené kokosové řezy

Moji milí čtenáři, ano vím, jsem zde po několika letech s novým článkem. Psaní blogu nyní aktuálně vůbec nestíhám. Trochu více jsem na instagramu, ale ani tam to není žádná sláva. To přiznávám a nebudu Vám slibovat, že začnu něco přidávat častěji. Protože by se to stejně nestalo :)
Dnes, v tomto předvánočním čase, Vám přináším recept na skvělé cukroví, které určitě stihnete upéct a jistě s ním sklidíte spoustu chvály a obdivu. Opět je z kuchařské knihy mé babičky, tak jej vyzkoušejte. My máme tyto řezy moc rádi a pečeme je každý rok.
Ingredience:
- 2 žloutky
- 75 g másla
- 150 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 0,5 prášku do pečiva
- 125 ml mléka
- sníh ze dvou bílků
- 1 ztužený tuk (100%)
- 40 g kakaa
- 4 lžíce rumu
- směs cukru moučka a kokosu - od oka
Postup:
Žloutky, máslo a cukr utřeme. Pak přidáme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a opatrně vmícháme sníh z bílků. Zamícháme v tužší těsto. Toto těsto natřeme rovnoměrně na menší plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut (horní a dolní ohřev). Že je "piškot" upečený poznáme testem špejlí - zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme suchou, máme upečeno. Těsto necháme vychladnout.
Po vychladnutí těsto krájíme horizontálně na třetiny. Ty pak krájíme na užší proužky.
Připravíme si polevu. Ve vodní lázni necháme rozpustit tuk, přidáme kakao a rum a zamícháme. Nesmí nám tuk začít prskat, tedy být hodně horký, protože by se nám poleva srazila.
Jednotlivé kousky piškotu si napichujeme na špejli , ponoříme do polevy, z polevy dáme do směsi kokosu a cukru, obalíme, dáváme na plech a necháme v chladu ztuhnout.
A je hotovo.
Doufám, že si tento recept upečete a že Vám bude chutnat. Klidně se s ním pochlubte na facebooku nebo instagramu a neváhejte mě označit :).
